Blogomról dióhéjban

Blogom tartalma az aneszteziológia, intenzív terápia, és mindaz, ami egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos. Első sorban egy friss internetes rendelkezés miatt indítom útjára: 2015 április 21-től a Google hivatalos közleménye szerint a mobilbarát weboldalak kifejezett előnyt fognak élvezni a Google rangsorolásban, vagyis a weboldal láthatóságában. Nem szeretném, ha 2009 óta létező orvosi, egészségügyi honlapom láthatatlanná válna. A gportalos honlapoknak sajnos komoly esélye van erre, ugyanis nem alakíthatók mobilbaráttá, bárhogy is igyekeznék.
Alábbi blogom első sorban egy címlista és linkgyűjtemény, amely átirányít meglévő weboldalamra, értékes cikkeimre. Ezek nagy része blog formában nem lenne sem élvezhető, sem érthető. Értékes ábra anyagának nagy részét magam készítettem, szerteágazó tartalma a blogon engedélyezett 10 oldalba aligha férne be.
Hogyan találod meg a téged érdeklő tartalmakat?
Blogom tartalmát témakörök szerint oldalakra bomtom, itt megtalálod azokat a címeket, amelyek közül kiválaszthatod, mi érdekel.
Szeretettel várom mindazokat, akik műtétre készülnek, mindazokat, akik szoronganak kórházi kezelésük miatt. Eredeti honlapomon fórumlehetőség áll rendelkezésedre, ahol kérdezhetsz, igyekszem aggályaidra, kérdéseidre érthető formában válaszolni.

2015. április 7., kedd

Altatás fajtái a lélegeztetés módja szerint - rövid maszkos narcosis

Maszkos narkózis: az arcra helyezett maszkon át adagolunk a betegünknek oxigént, illetve, amennyiben szükséges altatógázt.
Ez a típus kizárólag rövid altatásokhoz, rövid műtétekhez alkalmazható, gyakorlott kézben is 30 perc az a maximum, amelyet még felvállalunk ezzel a módszerrel. Amennyiben a tervezett műtét ideje ezt meghaladja, más módszerhez folyamodunk.
A maszk fogása még a gyakorlott kezű aneszteziológust is fárasztja. Különösen igaz ez olyan alkatú betegek esetében, akiknek álla, nyaka, izomzata, vagy extrém túlsúlya a maszk fogását nehezíti. Ma csak kivételes esetekben vállalunk "maszkos" narkózist, általában az 5-10 perces műtétekhez, vagy gyermekek altatásához kiváló, ám a legtöbb műtéti típushoz nem elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése