Blogomról dióhéjban

Blogom tartalma az aneszteziológia, intenzív terápia, és mindaz, ami egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos. Első sorban egy friss internetes rendelkezés miatt indítom útjára: 2015 április 21-től a Google hivatalos közleménye szerint a mobilbarát weboldalak kifejezett előnyt fognak élvezni a Google rangsorolásban, vagyis a weboldal láthatóságában. Nem szeretném, ha 2009 óta létező orvosi, egészségügyi honlapom láthatatlanná válna. A gportalos honlapoknak sajnos komoly esélye van erre, ugyanis nem alakíthatók mobilbaráttá, bárhogy is igyekeznék.
Alábbi blogom első sorban egy címlista és linkgyűjtemény, amely átirányít meglévő weboldalamra, értékes cikkeimre. Ezek nagy része blog formában nem lenne sem élvezhető, sem érthető. Értékes ábra anyagának nagy részét magam készítettem, szerteágazó tartalma a blogon engedélyezett 10 oldalba aligha férne be.
Hogyan találod meg a téged érdeklő tartalmakat?
Blogom tartalmát témakörök szerint oldalakra bomtom, itt megtalálod azokat a címeket, amelyek közül kiválaszthatod, mi érdekel.
Szeretettel várom mindazokat, akik műtétre készülnek, mindazokat, akik szoronganak kórházi kezelésük miatt. Eredeti honlapomon fórumlehetőség áll rendelkezésedre, ahol kérdezhetsz, igyekszem aggályaidra, kérdéseidre érthető formában válaszolni.

2015. április 9., csütörtök

ITN (Intratrachealis narcosis) - klasszikus mélyaltatás

- Klasszikus mélyaltatás, - narcosis intratrachealis intubatioval:
Bármely műtéthez alkalmazható. A műtét idejére olyan mértékű öntudatlanságot idézünk elő, amely a tudat teljes kikapcsolásán és teljes fájdalommentességen túl teljes izomellazulást eredményez. Ez a valódi sebészi narkózis.
Gyógyszereink az elmúlt néhány évtizedben nagy mértékben fejlődtek, biztonságosabbak lettek, azonban ez nem azt jelenti, hogy az altatás veszélyei megszűntek.
Tekintettel arra, hogy az altatás idején mesterséges - általában gépi - lélegeztetést alkalmazunk, leggyakoribbak a légzési szövődmények, melyet a beteg - amennyiben ébren van - úgy él meg, hogy nem kap levegőt. Ilyenkor általában a szövődmény elhárításáig az altatást ismét mélyítjük, betegünket visszaaltatjuk, és csak akkor ébresztjük fel, amikor a veszélyt elhárítottuk.
Csaknem minden gyógyszerünk keringési hatásokkal is rendelkezik, csökken a vérnyomás, csökken a pulzusszám. Ritkán olyan mértékű lassulást is elérhet a szív, hogy gyógyszeresen kell közbeavatkoznunk. A vérnyomás nagy mértékű ingadozásai főként idős betegeinknél fordul elő, leggyakoribb oka, hogy az idős emberek szomjúságérzete csöken, gyakran kiszáradt állapotban érkeznek műtétre, még abban az esetben is, ha műtétjük tervezett, és nem sürgősségi műtét. A vérnyomáseseést elsősorban folyadékpótlással (infúziók), ezek hatástalansága esetén gyógyszeresen védjük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése