Blogomról dióhéjban

Blogom tartalma az aneszteziológia, intenzív terápia, és mindaz, ami egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos. Első sorban egy friss internetes rendelkezés miatt indítom útjára: 2015 április 21-től a Google hivatalos közleménye szerint a mobilbarát weboldalak kifejezett előnyt fognak élvezni a Google rangsorolásban, vagyis a weboldal láthatóságában. Nem szeretném, ha 2009 óta létező orvosi, egészségügyi honlapom láthatatlanná válna. A gportalos honlapoknak sajnos komoly esélye van erre, ugyanis nem alakíthatók mobilbaráttá, bárhogy is igyekeznék.
Alábbi blogom első sorban egy címlista és linkgyűjtemény, amely átirányít meglévő weboldalamra, értékes cikkeimre. Ezek nagy része blog formában nem lenne sem élvezhető, sem érthető. Értékes ábra anyagának nagy részét magam készítettem, szerteágazó tartalma a blogon engedélyezett 10 oldalba aligha férne be.
Hogyan találod meg a téged érdeklő tartalmakat?
Blogom tartalmát témakörök szerint oldalakra bomtom, itt megtalálod azokat a címeket, amelyek közül kiválaszthatod, mi érdekel.
Szeretettel várom mindazokat, akik műtétre készülnek, mindazokat, akik szoronganak kórházi kezelésük miatt. Eredeti honlapomon fórumlehetőség áll rendelkezésedre, ahol kérdezhetsz, igyekszem aggályaidra, kérdéseidre érthető formában válaszolni.

2015. március 9., hétfő

Zöld lé

Talán hallottál már a zöld lé kúráról. Amerikában igen népszerű, sokan lefogytak tőle. Ám nem fogyasztó hatása miatt ajánlom. Aki dolgozik, nem valószínű, hogy csupán zöld lével fenn tudná tartani energiaszintjét. Azt javaslom inkább, hogy napi 3dl zöld levet fogyassz jelenlegi étrended mellé. Figyeld, hogyan hat rád! Valószínűleg néhány nap alatt megtelsz energiával. Persze, ha van kedved, átállhatsz néhány hétre erre az üzemanyagra, azt sem bánod meg. Ha mellékhatásként fogyni fogsz, ne ijedj meg! :)


6db kelkáposztalevél (spenótlevél),
4db zellerszár,
1db uborka,
2db zöld alma,
1/2 citrom leve,
ujjbegynyi gyömbérgyökér

Préselés előtt a zöldségeket és a gyümölcsöket alaposan meg kell mosni!

Elkészítése gyümölcspréssel, vagy turmixgéppel is lehetséges. A lényeg, hogy a rostokból minél kevesebb kerüljön a lébe. Ha tehát turmixgéppel dolgozol, szőr-szitán, vagy egy kiszolgált harisnyán szűrd át a levet, tényleg csak a lé maradjon. A rostokat ízlés szerint felhasználhatod, ételeidbe keverhető, illetve kiváló komposzt anyag, ha magad nem ennéd meg.

Mire kell odafigyelni a zöld lé elkészítésénél?
- Ne maradjanak benne rostok, mivel ez nem pürédiéta. Ha benne maradnak a rostok, a pürét a szervezet ételként kezeli, és másként áll az emésztéséhez. Amennyiben azonban rost nélküli italt észlel, máris könnyebben, szinte akadálytalanul felszívódnak az értékes tápanyagok. Magyarul: a zöld lé diéta gyakorlatilag lébőjt, már ha rászánod magad egy 15, vagy 60 napos programra.
- Több zöldség és zöld levél legyen benne, mint gyümölcs
- A másnapi adagot osszuk fel 6-7 részre, hogy két óránként tudjunk inni belőle.

Az alaplé tetszés szerint variálható, készíthetsz zöldségesebb és gyümölcsösebb leveket. Finom összetevő a sárgarépa, cékla, a gyümölcsös változathoz bármely gyümölcs választható: kiwi, ananász, extra alma, narancs, eper, málna, illetve bármi, ami eszedbe jut, és szereted. A lényeg, hogy lé legyen belőle. Amikor rászántam magam és leveket készítettem, mindenféle színben pompázott, volt narancssárga, vörös, és persze zöld is. A lé kúra akkor igazán hatásos, ha a szivárvány minden színét belerakjuk a turmixba: tehát zöldeket, sárgákat, pirosakat, lilákat, kékeket. Komplett, folyékony napfényt.

Javasolt mennyiség:
- Napi 6 lé, gyümölcsösen kezdve. Ahogy halad a nap, legyen a lé egyre zöldségesebb.
- Hallgass a testedre. Ha többet kíván, igyál többet. Ha kevesebbet akar, fogyassz kevesebbet.
- Sportolás esetén több gyümölcsöt kell préselni a lébe: tehát citromokat, narancsokat, ananászt, bármilyen gyümölcsöt. Legyen benne energizáló, cukrosabb gyümölcs is. Maga a zöld zöldséges lé ugyanis nemcsak a zsírokat bonja 70 százalékban, hanem 30 százalékban az izmot is.
- Szellemi munka sok szénhidrátot igényel, ha szellemi munkát végzel, akkor is sok gyümölcsöt tegyél a leveidbe!

A 15 napos kúra 3 szakaszból áll, 5 nap előkészületet 5 nap lébőjt követ, majd 5 nap alatt térünk vissza a normál táplálkozásra.
A 60 napos diéta valóban 60 nap lébőjtöt jelent. Erre hosszabban készülj, 10 napot hagyj a szervezetednek az átállásra, majd a lébőjtöt követően ugyanígy, fokozatosan 10-14 nap alatt térj vissza a normál táplálkozásra.
Előkészítés: Mielőtt a kúrába fognánk, érdemes az azt megelőző öt-tíz napban nagyon rostosan táplálkozni (friss zöldségek, gyümölcsök, saláták, diók, magok, főtt babfélék, lencsefélék fogyasztása). Ha ez kimarad, a lébőjt harmadik-negyedik-ötödik napja kínszenvedés. A zöld lé kúra után szintén fokozatosság, tehát két napon át diók, magvak, zöldségek és gyümölcsök javasoltak.

Ha abszolút rádtör a farkaséhség, de nem szeretnéd feladni a lébőjtöt, néhány szem mandula, dió, mazsola elverheti az éhségedet. (Ezt tapasztalatból mondom)

Bővebben itt olvashatsz a léről és a diétáról >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése